Over Marie-Lotte

Ik ben Marie-Lotte, “Advocaat van het Hart”, internationaal geregistreerd counselor en trainer, auteur, jurist en moeder van 3 kinderen.

Mijn hart gaat sneller kloppen van de natuur in gaan, reizen – ver en dichtbij huis – en culturen leren kennen. Ik ben erg nieuwsgierig naar het hoe, wat en waarom van alles wat mijn pad kruist. Mijn aandacht werd altijd al getrokken door wat er nog meer te koop is in de wereld, de psyche van de mens, waarheidsvinding en spiritualiteit. Ik was al jong geïnteresseerd in intuïtieve ontwikkeling, mindfulness en de boeken van Eckhart Tolle.

“Breng hetgeen wat je wilt bereiken in je leven in de praktijk. Droom groot, denk groot en geloof dat je het kan.”
Over Marie-Lotte counselor therapeut en trainer

Snelheid van alledag

Ik merk om me heen dat er veel geworsteld wordt, veelal door dertigers en veertigers. Ik hoor mensen klagen over gevoelens van onvrede, over onrust en burn-out klachten, over angsten en vragen als “waarom overkomt me dit?”, “hoe kan ik meer halen uit mijn werkdag?” of “hoe word ik gelukkiger?”.
Door de snelheid van alledag leef je vaak onbewust op de automatische piloot en ben je vooral veel met je hoofd bezig. Dit kan op den duur wringen waardoor je onvrede kan voelen over hoe je leven loopt en dat maakt dat je snakt naar een verandering.

Advocaat arbeidsrecht op de Zuidas

De eerste zes jaar van mijn professionele leven heb ik gewerkt als advocaat arbeidsrecht op de Amsterdam Zuidas.
Hard werken werd het thema van mijn leven. Werkdruk, stress en het puur vanuit mijn ratio leven vielen me echter steeds zwaarder. In 2011 begon ik lichamelijke klachten te ontwikkelen en belandde ik in een stevig ziekenhuistraject én in het alternatieve circuit. Dit was het begin van mijn zoektocht naar wie ik werkelijk ben, waar ik voor sta en wat mij gelukkig maakt. Er was meer tijd en ruimte om mijn aandacht te richten op mezelf en zodoende mijn natuurlijke vaardigheden verder te ontwikkelen.

Van Zuidas naar “Advocaat van het Hart”

Door het werk van mijn man verhuisden we begin 2014 naar de Verenigde Staten en later naar Guatemala. En liet ik me derhalve schrappen van het tableau van de Nederlandse Orde van Advocaten. Daar deed ik een opleiding voor HR Manager en bleef ik me verder ontwikkelen in diverse behandelmethodes om dichter bij je hart te komen. Mijn eerste cliënten ontving ik bij mij thuis, in de logeerkamer, naast mijn werk als HR manager van een internationaal opererend bedrijf. Ik hou van balans, rechtvaardigheid, eerlijkheid, feiten en onderbouwing en een praktische aanpak. In 2018 maakte ik dan ook als “Advocaat van het Hart” de stap naar mijn eigen praktijk.

Boek en Blogs

In 2020 komt mijn eerste boek Uit je hoofd in je hart, meer geluk thuis en in je werk, uit. Ook schrijf ik regelmatig blogs over diverse onderwerpen die jou handvatten kunnen geven op jouw weg naar meer zelfbewustzijn en groei.

Mijn inzichten en ervaringen deel ik graag met je om je te inspireren te leven en werken vanuit wie je werkelijk bent en daarmee je kwaliteit van leven te vergroten.

Over Marie-Lotte

Ik ben Marie-Lotte, “Advocaat van het Hart”, internationaal geregistreerd counselor en trainer, auteur, jurist en moeder van 3 kinderen.

Mijn hart gaat sneller kloppen van de natuur in gaan, reizen – ver en dichtbij huis – en culturen leren kennen. Ik ben erg nieuwsgierig naar het hoe, wat en waarom van alles wat mijn pad kruist. Mijn aandacht werd altijd al getrokken door wat er nog meer te koop is in de wereld, de psyche van de mens, waarheidsvinding en spiritualiteit. Ik was al jong geïnteresseerd in intuïtieve ontwikkeling, mindfulness en de boeken van Eckhart Tolle.

Over Marie-Lotte counselor therapeut en trainer

Snelheid van alledag

Ik merk om me heen dat er veel geworsteld wordt, veelal door dertigers en veertigers. Ik hoor mensen klagen over gevoelens van onvrede, over onrust en burn-out klachten, over angsten en vragen als “waarom overkomt me dit?”, “hoe kan ik meer halen uit mijn werkdag?” of “hoe word ik gelukkiger?”.
Door de snelheid van alledag leef je vaak onbewust op de automatische piloot en ben je vooral veel met je hoofd bezig. Dit kan op den duur wringen waardoor je onvrede kan voelen over hoe je leven loopt en dat maakt dat je snakt naar een verandering.

Advocaat op de Zuidas

De eerste zes jaar van mijn professionele leven heb ik gewerkt als advocaat arbeidsrecht op de Amsterdam Zuidas.
Hard werken werd het thema van mijn leven. Werkdruk, stress en het puur vanuit mijn ratio leven vielen me echter steeds zwaarder. In 2011 begon ik lichamelijke klachten te ontwikkelen en belandde ik in een stevig ziekenhuistraject én in het alternatieve circuit. Dit was het begin van mijn zoektocht naar wie ik werkelijk ben, waar ik voor sta en wat mij gelukkig maakt. Er was meer tijd en ruimte om mijn aandacht te richten op mezelf en zodoende mijn natuurlijke vaardigheden verder te ontwikkelen.

“Breng hetgeen wat je wilt bereiken in je leven in de praktijk. Droom groot, denk groot en geloof dat je het kan.”

Van Zuidas naar “Advocaat van het Hart”

Door het werk van mijn man verhuisden we begin 2014 naar de Verenigde Staten en later naar Guatemala. En liet ik me derhalve schrappen van het tableau van de Nederlandse Orde van Advocaten. Daar deed ik een opleiding voor HR Manager en bleef ik me verder ontwikkelen in diverse behandelmethodes om dichter bij je hart te komen. Mijn eerste cliënten ontving ik bij mij thuis, in de logeerkamer, naast mijn werk als HR manager van een internationaal opererend bedrijf. In dezelfde periode ben ik genezen verklaard.
Ik hou van balans, rechtvaardigheid, eerlijkheid, feiten en onderbouwing en een praktische aanpak. In 2018 maakte ik dan ook als “Advocaat van het Hart” de stap naar mijn eigen praktijk.

Boek en Blogs

In 2020 komt mijn eerste boek Uit je hoofd in je hart, meer geluk thuis en in je werk, uit. Ook schrijf ik regelmatig blogs over diverse onderwerpen die jou handvatten kunnen geven op jouw weg naar meer zelfbewustzijn en groei.

Mijn inzichten en ervaringen deel ik graag met je om je te inspireren te leven en werken vanuit wie je werkelijk bent en daarmee je kwaliteit van leven te vergroten.

Menu