Aanbod & Referenties

Ik vind het interessant particulieren en ondernemers te begeleiden hun kwaliteit van leven te vergroten. En met het welzijn van werknemers in bedrijven aan de slag te gaan. Hen handvatten te geven voor het verkrijgen van antwoorden vanuit hunzelf om daarmee te kunnen gaan leven en werken vanuit hun volledige potentieel.

Ik nodig je uit om je naar binnen te richten en je bewust te worden waar je op persoonlijk- en werkvlak iets wil veranderen, waar energie verloren gaat of wat je belemmert. Zelfbewustzijn draagt bij aan persoonlijke en professionele groei. Met de aangeboden trajecten gaan we praktisch en to the point aan de slag, volledig gericht op jouw persoon, onderneming en problematiek.

“De moeilijkheid bij veranderingen is niet zozeer het gebrek aan nieuwe inzichten. Maar het loslaten van oude gedachten op een dieper niveau.”
Particulieren & Ondernemers
Bedrijven & Trainingen
Referenties

Particulieren en Ondernemers

Werkwijze

Intakegesprek:
In dit gesprek zal ik vooral naar je luisteren en gerichte vragen stellen om een goed beeld te krijgen wat voor persoon je bent en wat jouw thema’s zijn. Aan de hand van ons gesprek bespreken we samen een plan van aanpak.

Counseling en trainingen

Plan van aanpak:
Ik maak een op jouw situatie en vraag toegesneden combinatie van counselingmethoden uit de psychologie én healing- en readingtechnieken uit de energetische lichaamsgeoriënteerde psychotherapie.

Een plan van aanpak bestaat doorgaans uit:

– een aantal gesprekken
De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan huis of in overleg op locatie, maar kunnen desgewenst ook online (via whatsapp, facetime, skype) plaatsvinden.
– Oefeningen/huiswerkopdrachten
Deze oefeningen tussen de gesprekken geven je verder inzicht en kun je thuis of op je werk uitvoeren.

Je kunt zelf je kennismakingsgesprek inplannen.

Ook bied ik verschillende trajecten aan. Zoals de Levensinitiaties® coachingsmethode, de Uit je hoofd in je hart trajecten en trainingen op maat die o.a. zien op het maken van een persoonlijk profiel in je zoektocht naar een nieuwe baan of onderneming. Je kunt me emailen voor meer informatie over de verschillende pakketten.

Holistische visie

Vanuit mijn holistische visie dat mind, body en soul nauw met elkaar zijn verbonden help ik je graag op weg om te gaan leven en werken vanuit wie je werkelijk bent. Ik betrek tijdens mijn behandelingen verschillende factoren om te kijken waar de blokkades zich bevinden om jouw lichaam, emoties en gedachten weer in balans te brengen. Tijdens de sessies zullen we ook stilstaan bij je voedingsgewoonten en lichaamsbeweging, kijken we naar je fysieke gesteldheid en energetische veld en zullen we werken aan het voelen en uiten van je emoties.

Counseling en trainingen

Particulieren en Ondernemers

Werkwijze

Intakegesprek:
In dit gesprek zal ik vooral naar je luisteren en gerichte vragen stellen om een goed beeld te krijgen wat voor persoon je bent en wat jouw thema’s zijn. Aan de hand van ons gesprek bespreken we samen het behandelplan.

Plan van aanpak:
Ik maak een op jouw situatie en vraag toegesneden combinatie van counselingmethoden uit de psychologie én healing- en readingtechnieken uit de energetische lichaamsgeoriënteerde psychotherapie.

Een plan van aanpak bestaat doorgaans uit:

– een aantal gesprekken
De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan huis of in overleg op locatie, maar kunnen desgewenst ook online (via whatsapp, facetime, skype) plaatsvinden.
– Oefeningen/huiswerkopdrachten
Deze oefeningen tussen de gesprekken geven je verder inzicht en kun je thuis of op je werk uitvoeren.

Je kunt zelf je kennismakingsgesprek inplannen.

Ook bied ik verschillende trajecten aan. Zoals de Levensinitiaties® coachingsmethode, de Uit je hoofd in je hart trajecten en trainingen op maat die o.a. zien op het maken van een persoonlijk profiel in je zoektocht naar een nieuwe baan of onderneming. Je kunt me emailen voor meer informatie over de verschillende pakketten.

Holistische visie

Vanuit mijn holistische visie dat mind, body en soul nauw met elkaar zijn verbonden help ik je graag op weg om te gaan leven en werken vanuit wie je werkelijk bent. Ik betrek tijdens mijn behandelingen verschillende factoren om te kijken waar de blokkades zich bevinden om jouw lichaam, emoties en gedachten weer in balans te brengen. Tijdens de sessies zullen we ook stilstaan bij je voedingsgewoonten en lichaamsbeweging, kijken we naar je fysieke gesteldheid en energetische veld en zullen we werken aan het voelen en uiten van je emoties.

Mijn jarenlange ervaring, Muda Counseling

Over bewustzijn in business

Na het toevoegen van een portie spiritualiteit aan mijn dagelijkse routines en meer te luisteren naar mijn intuïtie, ben ik me bewust geworden wat geluk voor mij inhoudt. En hoe ik kan leven vanuit mijn volledige potentieel. Spiritualiteit scoort. Toch worden de effecten van alternatieve therapieën en methoden nog regelmatig als vaag en zweverig afgestempeld. Het onderwerp is voor velen niet grijpbaar en meetbaar genoeg. Dit komt ook omdat het nemen van yogalessen, het lezen van de Happinez en het in je woonkamer neerleggen van edelstenen nog niet hoeft te betekenen dat je ook daadwerkelijk met spiritualiteit bezig bent.

Spiritualiteit heeft vooral te maken met het volgen van je hart. Het dichter bij jezelf komen bij wie je in essentie bent en wat jou gelukkig maakt. Dit raakt de kern van mijn praktijk en werkwijze waar ik me richt op het creeren van meer bewustzijn en een combinatie maak tussen Westerse psychologie en Oosterse filosofie.

Een greep uit de gebruikte methodes:

– De Levensinitiaties® coachingsmethode
– Access Consciousness, The Bars®
– Arbeidsongeschiktheid (o.a. werkgever, bedrijfsarts en UWV) kwesties
– Reorganisatie (o.a. werkgever en UWV beleidsregels) kwesties
– Mindfulness / Mindful werken
– Ademhalingsoefeningen
– ‘Double loop’ methode
– Geleide meditaties
– Hoofd hart coherentie
– Conflicthantering methoden
– Spirituele coaching en mediumschap
– Rationele Effectiviteits Training (RET)
– SWOT-analyse
– “The Work” systeem
– Communicatietechnieken
– Body reading technieken

Over bewustzijn in business

Na het toevoegen van een portie spiritualiteit aan mijn dagelijkse routines en meer te luisteren naar mijn intuïtie, ben ik me bewust geworden wat geluk voor mij inhoudt. En hoe ik kan leven vanuit mijn volledige potentieel. Spiritualiteit scoort. Toch worden de effecten van alternatieve therapieën en methoden nog regelmatig als vaag en zweverig afgestempeld. Het onderwerp is voor velen niet grijpbaar en meetbaar genoeg. Dit komt ook omdat het nemen van yogalessen, het lezen van de Happinez en het in je woonkamer neerleggen van edelstenen nog niet hoeft te betekenen dat je ook daadwerkelijk met spiritualiteit bezig bent.

Spiritualiteit heeft vooral te maken met het volgen van je hart. Het dichter bij jezelf komen bij wie je in essentie bent en wat jou gelukkig maakt. Dit raakt de kern van mijn praktijk en werkwijze waar ik me richt op het creeren van meer bewustzijn en ik een combinatie maak tussen Westerse psychologie en Oosterse filosofie.

Mijn jarenlange ervaring, Muda Counseling

Een greep uit de gebruikte methodes:

– De Levensinitiaties® coachingsmethode
– Access Consciousness, The Bars®
– Arbeidsongeschiktheid (o.a. werkgever, bedrijfsarts en UWV) kwesties
– Reorganisatie (o.a. werkgever en UWV beleidsregels) kwesties
– Mindfulness / Mindful werken
– Ademhalingsoefeningen
– ‘Double loop’ methode
– Geleide meditaties
– Hoofd hart coherentie
– Conflicthantering methoden
– Spirituele coaching en mediumschap
– Rationele Effectiviteits Training (RET)
– SWOT-analyse
– “The Work” systeem
– Communicatietechnieken
– Body reading technieken

Counseling en trainingen

Bedrijven

Door mijn jarenlange ervaring als arbeidsrechtadvocaat -waar ik zowel werkgevers en werknemers bijstond in diverse kwesties- en als Human Resources Manager, counselor en therapeut, weet ik waar aandachtspunten liggen bij bedrijven en hun werknemers.

Ik begeleid bedrijven en teams o.a. bij het doorvoeren van bepaalde veranderingen en assisteer bij aannameprocessen. Ook geef ik begeleiding aan hun werknemers in het kader van een betere samenwerking, work-life balance, mindfullness, bij re-integratie, conflicten, beoordelingsgesprekken en empowerment.

Werkwijze & referenties

Trainingen

Hou de website en sociale media kanalen in de gaten voor meer informatie over de aangeboden workshops en trainingen, locaties en prijzen. Ook voor wat betreft de trainingen die in samenwerking met andere experts worden gegeven op diverse locaties in Nederland.

Onder Blogs & Inspiratie kun je verdere inzichten en praktische tips vinden die je handvatten kunnen geven op jouw weg naar meer zelfbewustzijn en groei.

Ook kun je daar de gratis time-management en mindfulness training “Stressloos werken in het nieuwe normaal” downloaden.

Werkwijze & referenties
“Je bent het waard om gelukkig te zijn en zorgeloos te leven.”

Wat cliënten over mij zeggen

Coaching met Marie-Lotte sprak mij aan omdat ik mezelf in haar herken, we hebben allebei bij een groot bedrijf gewerkt en waren op zoek naar meer diepgang. Ook zijn we beide een eigen bedrijf in dezelfde hoek gestart. Ik had het idee dat ze daardoor mijn uitdagingen goed kan begrijpen. Het coachingstraject met de 4 levensinitiaties zorgde ervoor dat ik een laag dieper kon gaan voor mezelf, op persoonlijk, spiritueel en zakelijk vlak. We hebben samen mooie visualisaties gedaan en Marie-Lotte heeft me nieuwe inzichten en handvatten gegeven om nog bewuster te zijn, heel waardevol. Bedankt daarvoor!

Katelijne

Ik heb de sessies met Marie-Lotte over de levensinitiaties als erg prettig en bijzonder ervaren. Bonnie Bessem verwees mij door naar Marie-Lotte. Marie-Lotte was erg duidelijk in haar uitleg en behandelwijze en ze had altijd een positieve en open houding. Ze gebruikte tijdens de sessies mooie voorbeelden uit haar eigen leven en over haar eigen proces. Voor mij is het verschil tussen mijn ego en mijn hartverlangen wie ik ben veel duidelijker geworden dankzij de sessies. Tijdens de sessies deden we ook meditaties en andere oefeningen, die ik nog regelmatig zelf toepas. Dankzij de tools die ik aangereikt heb gekregen, ervaar ik nu meer rust in mijzelf. 

Naomi

Marie-Lotte helpt ons om bepaalde beleidsveranderingen door te voeren en werknemers die dat nodig hebben te begeleiden om meer focus aan te brengen in hun werk en daarmee hun efficiëntie te verhogen. Vorige maand heeft ze een mindfullnestraining gegeven en stilgestaan bij de preventie van stress en langdurige uitval. Ook heeft ze ons geholpen met de insteek en vragen van de voortgangsgesprekken zodat we iedereen de juiste verantwoordelijkheden geven. Wij zijn blij met haar praktische aanpak. Ze past deze aan aan het karakter en de werkwijze van de werknemer.

Marex Services Group

Menu